Over

‘Maxim de Clippele, het gezicht achter M-Kiné heeft zijn Master of Science in de Revalidatie Wetenschappen en Kinesitherapie behaald aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in 2015. Hierbij heeft hij zich toegespitst op de afstudeer variant Musculoskeletale Manuele Therapie.

Nadien heeft hij aansluitend zijn Master na Master diploma in de Manuele Therapie behaald aan de VUB.

Maxim vindt het belangrijk om zich voortdurend bij te scholen. Zo heeft hij in 2018 een opleiding Dry Needling gevolgd.

Momenteel is hij bezig met een opleiding manipulaties aan de IAO® The International Academy of Osteopathy in Gent  Hierbij ligt de focus op de manuele pijler van de osteopathie, welke aansluit aan zijn diploma Manuele Therapie.

Later dit jaar staat ook een aanvullende bijscholing voor temporo mandibulaire aandoening gepland.

Maxim zou zich in de toekomst nog graag willen bijscholen in verschillende richtingen, met de focus op rug behandeling. In de huidige maatschappij waar veel gezeten wordt, in de auto, op kantoor, achter de computer, met de smartphone. Bij deze problematiek is het niet enkel belangrijk om de pijn op te lossen, maar ook de patiënt bewust maken van de houding om terugkomende klachten te vermijden.

Hij heeft vroeger een waaier van verschillende sporten beoefend. Hij houdt zich nu -wanneer er na de uren in de praktijk en bijscholingen nog wat vrije tijd is- graag bezig met het (indoor) muurklimmen.

“Persoonlijk ben ik kinesitherapeut geworden omdat ik graag in contact kom met verschillende mensen en ik er voldoening uit haal om hen te kunnen helpen.” Maxim

‘’Ik ben ervan overtuigd dat de passie voor zijn werk, samen met zijn vrolijke persoonlijkheid en vlotte babbel bijdragen tot een spoedig genezingsproces” Sophie, vriendin en patiënte bij Maxim