Kinesitherapie

Binnen de kinesitherapie zorgt de therapeut ervoor dat de patiënt terug beter kan bewegen. De therapie voor het bewegingsstelsel.

Missie

Hoe we te werk gaan

Manuele therapie

Is een specialisatie binnen de kinesitherapie, die zich focust op het lichaam als een geheel. Door middel van anamnese (intakegesprek) en onderzoek wordt het verband tussen de oorzaak en de symptomen gezocht. Deze worden hoofdzakelijk door middel van manuele handelingen behandeld.

BPPV

Benigne Paroxysmale Positionele Vertigo
Letterlijk vertaald: onschadelijke plotse positieafhankelijke duizeligheid. Het is een probleem in het evenwichtsorgaan, waardoor de patiënt plots ernstige duizeligheid kan ondervinden.

Temporo Mandibulaire therapie

Deze behandeling kan door tandartsen worden voorgeschreven wanneer de kaakgewrichten geblokkeerd zitten. Samen wordt er geoefend om de gewrichten weer soepel en beweeglijk te maken.

THERAPEUT

Het gezicht achter M-Kiné

Maxim de Clippele

Maxim zou zich in de toekomst nog graag blijven bijscholen in verschillende richtingen, met de focus op rug behandeling. In de huidige maatschappij waar veel gezeten wordt, in de auto, op kantoor, achter de computer, met de smartphone. Bij deze problematiek is het niet enkel belangrijk om de pijn op te lossen, maar ook de patiënt bewust maken van de houding om terugkomende klachten te vermijden.

Hand van de kinesist drukt in de nek van een vrouw

Klachten veroorzaakt door BPPV zoals duizeligheid, zijn zeer storend in het dagelijks leven. Als therapeut geeft het voldoening om deze klachten te behandelen omdat ze een grote opluchting brengen voor de patiënt. De patiënt is vaak in een minimaal aantal behandelingen verlost van deze klachten.

Nog iets onduidelijk?